Новини

Tri Team – Sofia откри сезона с XTERRA GREECE

Pinterest LinkedIn Tumblr

Виктория Данова с подиум и квалификация за световното първенство в Италия.

XTERRA GREECE даде старт на състезателния сезон за Три Тийм – София и първо отборно участие в състезание от веригата XTERRA (XTERRA са верига крос триатлони собственост на IRONMAN със стартове по целия свят. Характерни са с предизвикателни трасета за колоездене и бягане. Повече за XTERRA четете тук).

Дългият път към Атина, започнал с шеговито предложение по време на  тренировките на клубът предприеха: Виктория Данова, Данаил Велинов, Илия Илиев, Ник Тийл и Илиян Лазаров.

Първата тренировка на колоездачното трасе подейства отрезвяващо на всички, които си мислеха, че ни очаква лесно приключение. Бързо разбираме, че това технично трасе няма да е лесен залък и трябва да се кара разумно в техничните участъци, които в деня на старта бяха още по песъкливи и игриви. Нищо което да предразполага към високи скорости.  Ник, който има далеч повече опит с XTERRA и две участия на Световното първенство на о. Мауи, Хавай ни успокоява с думите, че има далеч по брутални трасета. Успокоени сме. 😉
Първото плуване  – учудващо топло, усещане като за 17 градуса. Кофти вятър и по-бавно плуване към брега и надежди за по-добро време в деня на старта. В деня на старта беше тихо и безветрено но за сметка на това водата беше 16 градуса, а липсата на слънце допринесе за едно по-ледено плувано от очакваното.
Трасето на бягането – За него не знаехме многоо и не му обърнахме внимание предвид липсата на време. Есествено трасето беше леко променено и освен изненадващите технични изкачвания и спускания, неочакван момент беше бягането по плажната ивица.
Впечатления: Доста добро състезание, с добра организация и топ доброволци и маршали. Предизвикателно и технично трасе със супер гледки, което прави удоволетворението от участието още по-голямо.

Класиране 
Първото състезание за сезона никога не е идеално и никой нямаше големи надежди за добро класиране, но никога не знаеш, какво може да се случи на състезание. Този тип събития имат две класирания – по възрастови групи и професионалисти.

Виктория Данова – завоюва квота за Световното първенство в Италия, спечелвайки първо място във възрастовата група.
Освен 3-тото място тя бе четвърта в генералното класиране. Освен квалификация Виктория бе отличена за най-бърз плувец и колоездач в категорията си.
Ник Тийл – се класира 3-ти в категорията си, въпреки инцидент и събаряне от друг участник по трасето.

Илия Илиев – 6 място в категорията си.
Илиян Лазаров – 5 място в категорията си.
Данаил Велинов – 15 място при Мъже елит в конкуренция с част от най-добрите атлети състезавващи се на XTERRA.

Подиум Жени Елит:
🥇. Alizée Patiès
🥈. Rachel Klamer
🥉. Jindřiška Zemanová
Подиум Мъже Елит:
🥇. Panagiotis Bitados
🥈. Maxim Chané
🥉. Michele Pistonbrillo Bonacina
4. Richard Murray (4th Rio Olympic Games)Резултати: https://my.esportevents.gr/results.php?id=20220005

 

Comments are closed.